“Als vrouw
beschik ik
over andere en aanvullende
talenten”

Publicaties

De uiteenlopende projecten, haar vakmanschap en bijzondere werkwijze blijven niet onopgemerkt. Regelmatig verschijnen er publicaties over Saar in vakbladen of regionale en nationale kranten. Hier vind je een overzicht van de gepubliceerde artikelen en interviews.


Saar Berks bepleit eerherstel van monumentale vloeren

Monumentbeurs, 3 november 2020

Historische parketvloeren worden vaak letterlijk over het hoofd gezien en nonchalant vervangen voor een nieuwe versie. Daarin moet verandering komen vindt meervoudig Nederlands Kampioen Parketleggen en MeesterParketteur Saar Berks. 


De visgraat is ongekend populair

AD, zaterdag 14 maart 2020

Saar aan het woord over het leggen van de populaire visgraatvloer.


Restauratie prachtvloer van Frans eiken uit 1930

Parketblad, 2020 nr.2

‘Het boeiende van restaureren is dat je altijd weer op onverwachte dingen stuit. Een vloer vertelt mij pas tijdens het werk wat er maximaal uit te halen is, dat vind ik prachtig, die dialoog met de vloer zelf.’


Klassieke visgraatvloer met eigen ornament

Parketblad, 2018 nr.6

De klant uit Rotterdam wilde een standaard eiken visgraat maar kreeg uiteindelijk een unieke vloer met fraaie elementen. Meesterparketteur Saar Berks over dit uitdagende en tijdrovende project.


Madam Curie

Parketblad, 2017 nr.12

Een portret van Saar Berks, eigenaar van het gelijknamige Vloerenatelier. Een gedreven, enthousiaste en zelfverzekerde vrouw in een mannenwereld…


Zij zijn beter dan de rest

NRC, economie, 20 oktober 2017

In Abu Dhabi werden de wereldkampioenschappen voor beroepen gehouden. Ook in Nederland kent nagenoeg elke beroepsgroep een wedstrijd. Hoe word je de beste in je vak?


Vloervrouwen aan het woord

Mobilia, mei 2015

Het ambacht van parket- of vloerinleggen, is een vak dat vooral door mannen uitgeoefend wordt. Er zijn echter ook vrouwen die hier warm voor lopen.


Zin in werk

Trouw, 18 september 2014

We hebben net vijf pakken We hebben net vijf pakken parket opengetrokken en bekijken nu de verschillende kleuren en vormen. Dat doen we altijd voordat we (lamel)parket leggen.


‘Nu mag ik doen wat ik wil: mooie dingen maken’

Hoofdbedrijfschap Ambachten Nieuws voor de parketbranche 
december 2012 nr.6

Saar Berks is afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie en heeft bovendien met succes de opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) afgerond. 


Teamwork leidt tot prachtig resultaat

Mobilia, vakblad voor interieurspecialisten 2012

Toen de eigenaren van het historische pand Lange Haven 141, in het hart van Schiedam, op zoek gingen naar een speciale parketvloer voor de bibliotheek kwamen ze uit bij meesterparketteur Han Dorenbos. Het geluk wilde dat Saar Berks destijds bij hem in dienst was. Voor het eerst is zij met dit project een belangrijke schakel bij de vervaardiging van een unieke parketvloer. 

© 2020 Saar Berks
info@saarberks.nl

Concept en vormgeving Creative Desk  |  Fotografie Arjan Kerpel  |  Tekst StC StorytellConcepten