“In ontwerpen
en bouwstijlen
voel ik
me thuis”

Maatwerk

Mijn achtergrond als alumni van ArtEz in Arnhem komt me bij het creëren van exclusieve maatwerk concepten goed van pas. Vooral in tekenen, natuurlijke verhoudingen en vormgeven bleek ik uit te blinken tijdens mijn opleiding aan deze kunstacademie. In Arnhem ontdekte ik mijn passie, verbreedde ik mijn horizon en bekwaamde ik mij op het artistieke vlak. Deze geschoolde basis helpt mij bij de beeldende aspecten in mijn werk: verschillende stijlvormen, het ontwerp, de visualisatie en het uiteindelijke vormgeven.

Na mijn scholing hield leren voor mij niet op. Elke dag ontdek ik nieuwe feiten en mogelijkheden en schaaf ik mijn kennis en technieken bij tot in de finesses. Ik sta erom bekend een uitdaging niet uit de weg te gaan. Met liefde boor ik mijn creatieve bron aan om eigentijdse, conceptuele maatwerk ontwerpen te creëren.

In de ontwerpfase bezoek ik de locatie voor een grondig vooronderzoek. Hoe is de sfeer? Wat is de stijl? Welke wensen spelen een rol? Welke bouwkundige elementen neem ik mee? De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor het ontwerp dat naadloos past bij het huis, hotel, monument of instelling. Ook wanneer er vanuit het ontwerp van de architect een meer kloppende uitwerking gewenst is ben ik van de partij. 

‘Kan niet’ komt in mijn woordenboek niet voor, ik vind altijd een manier om ingewikkelde patronen en niet alledaagse vormgeving op de juiste manier te realiseren. 

“Vloeren vertellen verhalen en nemen je mee in de historie van oude panden"

"Een vloer vertelt mij pas tijdens het werk wat er maximaal uit te halen is"

"Ik behandel de vloer bijna als levend wezen"

© 2020 Saar Berks | Concept en vormgeving Creative Desk  |  Fotografie Arjan Kerpel  |  Tekst StC StorytellConcepten