IMG_8399

Eind 2013 ben ik gestart met het snijden van scheepssierwerk. De plaats van bestemming is een  Lemsteraak van 12,25 m. De eigenaar is binnen de Parketwereld geen onbekende, namelijk de heer W. Esch. Initiator en sponsor van vele branche gerelateerde projecten. Zoals bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerend Nederlands Kampioenschap Parketleggen. Nu is het moment daar dat een wens in vervulling is gegaan met deze Lemsteraak genaamd ‘Martina Maria’. Het zal meneer Esch niet zijn als niet alles aan de ‘Martina Maria’ zelf bedacht en ontwikkeld is.

Uniek zo ook de keuze om het snijwerk uit te besteden aan mij, namelijk, ik heb geen ervaring met dit specialisme. Wat ik wel heb is een grote wens ook van dit vakmanschap te mogen snoepen. Over de vraag van meneer Esch hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Dat denken begon echter kort erna… hoe moet dit, waar te beginnen? Namen van snijders verzamelen, kiezen en bellen. Mijn eerste belletje met atelier Reudenroos dankbaar voor hun hulp en betrokkenheid. was direct raak. Ik kon er instromen in hun cursus waar ik werd overspoeld met beeldmateriaal en kennis. Dit waardevolle contact maakt dat enkel slagen mogelijk is. Ik ben Eelco en Isabel ontzetten

Rest mij nog te melden dat Seahorse naval Architects de ontwerper is van de ‘Martina Maria’ en De Scheepsbouwers Maritiem de werf waar het schip wordt gebouwd.

leeuw1

leeuw5leeuw-act2l