Winnaar Rigo bokaal
( = meest creatieve afwerking )

2016

Nadat ik er afgelopen jaren al dichtbij was, is het me dit jaar gelukt. Ik ben Nederlands Kampioen Parketleggen!

Door Eric Jongmans:
“Naast een fraai, passend ontwerp en een zeer vakkundig gezaagd monsterbord, gaf met name ” de kunst van het verbranden” bij de jury de doorslag Saar Berks uit te roepen tot Nederlands Kampioen Parketleggen 2016.
Ze paste de historische techniek van het schaduw branden toe. Dit is één van de oudste, maar belangrijke techniek uit de wereld van fineerbewerking (sandshading), ook wel aangeduid met “blakeren”. Het hout wordt hierbij voorzichtig in een pan met heet zand geduwd waardoor er een verschroeiing van het hout plaats vindt. De randen van de stroken krijgen hierdoor een donkere verkleuring, waardoor er in het totaal beeld meer diepte ontstaat en het net lijkt alsof het parket al 100 jaar oud is.”

Winnaar Nederlands Kampioenschap Parketleggen 2016

Jaarlijks wordt het Nederlands Kampioenschap Parketleggen gehouden in de Evenementen Gorinchem tijdens de Interieur Collectie Dagen in september. Ruim dertig van Nederlands beste parketleggers strijden daar om het kampioenschap. In 2016 wist Saar Berks als eerste vrouw deze prestigieuse prijs in de wacht te slepen. Ook in 2017 wist ze haar titel te prolongeren.

Winnaar NKP 2017

Derde plaats NKP 2015

Tweede plaats NKP 2014

Saar Berks
info@saarberks.nl

Concept en vormgeving Creative Desk  |  Fotografie Arjan Kerpel